Tetőfelújítások akár 50% állami támogatással, teljeskőrű ügyintézéssel. Kérje ingyenes árajánlatunkat!
Menü
Horváth ferenc
szakmai és kereskedelmi vezető
(30) 283-0570
Várjuk levelét!
e-mail címünk:
1985 óta az építőiparban

Cseréptetők

A kerámia cserepekről...

A kerámia tetőcserepekről

A kerámia tetőfedő cserepek alapanyaga az agyag a legősibb építőanyagok egyike. Évezredek óta alkalmazzák tetőfedő anyagként is égetett formájában. Időállósága és szépsége ősidők óta megragadta az ember képzeletét. 

A modern kerámia cserepek a korszerű préselési eljárásnak köszönhetően rendkívül tömörek. Nedvességfelvevő képessége minimális, éppen ezért a fagyállósága is kiváló. Magas vízgátak teszik tökéletesen vízzáróvá. A hornyok egymásba kapcsolódása ugyanakkor biztosítja a tető viharállóságát is.

Mindezek mellett a cserép önsúlya optimális, nem szükséges felesleges szerkezeti anyagokat beépíteni a tetőbe.

Az alapanyag az égetés során nyeri el természetes pirosas színét, ami ma is a legközkedveltebb héjazati szín. Természetesen a különböző színezési igények is kielégíthetők a kerámia tetőcserepekkel. Az úgynevezett engóbok és egyéb felületi bevonatok az esztétikai hatáson túlmenően kedvező műszaki tulajdonságokkal is járnak.

Alkalmazásukkal a felületi pórusok tökéletesen zárhatók. A légkörben lebegő porszemcsék növényi spórák, szennyeződések nem képesek a felületen tartósan megtelepedni. A csapadékvíz tisztító hatása jól érvényesül. A tető tovább újszerű felületű marad.

Kutatási adatok bizonyítják, hogy a kerámia tetőcserép a gyártási technológiának, a felhasznált alapanyagoknak és élettartamának köszönhetően, teljes életciklusát vizsgálva, a tetőfedő anyagok között a legkisebb mértékben terheli a környezetet

A kerámia tetőcserép csak természetes anyagok felhasználásával készül: alkotóelemei a föld és a víz, amely a tűz segítségével válik környezetbarát és tartós építőanyaggá.

A kerámia tetőcserép élettartama több emberöltőnyi, akár 100 év is lehet.


 

Vissza